Gæsteblog: Venskabskamp på Wembley

Om eftermiddagen stod den på opvarmning til kampen. Det gjorde vi på en pub, der lå tæt på stadium og som desuden havde besøg af en stor flok spaniere, der også var ved, at gøre sig klar til kamp. Sammen med dem tilbragte vi en mas

wembley stadium

I dette indlæg vil jeg komme med min beretning fra en tur til Wembley Stadium for, at se England mod Spanien tilbage i slutningen af 2011. Selvom der var tale om en venskabskamp, der aldrig nåede et rigtig højt niveau var det en fantastisk oplevelse.

Jeg har været i England og se fodbold tidligere. Jeg kommer fra en meget fodboldinteresseret familie, hvor specielt min far altid har haft en kærlighed for engelsk fodbold og specielt Arsenal. Derfor var min konfirmationsgave i sin tid også én tur til London for, at se fodbold og jeg har efterhånden været på de fleste større stadiums i verden. wembley stadium england-spain

Denne tur jeg her vil berette om forgik dog sammen med nogle gode venner jeg mødte dengang jeg gik på efterskole. Det er 3 gode kammerater, som jeg har holdt kontakt med siden og vi er tilfældigvis alle 4 store fodboldfans.

Derfor har vi også flere gange snakket om, at vi skulle tage på en tur sammen til London for, at se fodbold. Fordelen ved London er klart, at det er forholdsvis let, at finde billige flybilletter til London. Vi fløj med Norwegian frem og tilbage og dette kunne klares for ca. 1000 kroner per person.

Derudover har London den fordel, at selvom det er tæt på har englænderne gode traditioner for god fodbold og så skader det heller ikke, at de har nogle af verdens hyggeligste pubs.

Prisen har dog været det vigtigste for os, eftersom vi alle 4 afsluttede gymnasiet i sommers og 2 af mine kammerater er fortsat på universitet og derfor skal klare sig på en lille SU, supplerede med lidt fritidsarbejde. Eftersom der også gerne skulle være plads til, at bruge lidt penge i London var det vigtigt for os, at spare på fly og hotel.

Det var også derfor vi valgte Ibis London Wembley hotel, som vi betalt ca. 750 kroner for per person. For 2 nætter i 2 værelser. Det vil sige, at vi var 2 om, at dele et værelse, men vi fik dog vores egen seng. Ud over at være billigt havde det også den fordel, at det lå meget tæt på Wembley Stadium.

wembley stadium by night

Vi bestilte et fly der fløj fredag eftermiddag, så vi lige kunne nå, at arbejde om fredagen og vi fik en retur billet søndag aften, så vi kunne have næsten 2 hele dage i London og altså få det maksimale ud af det.

Vi landede i Heathrow lufthavn om eftermiddagen fredag og tog med det samme Heathrow express, der er et tog der køre direkte til centrum. Her fra tog vi videre til vores hotel, hvor vi indlogerede os. Da vi endelig kom frem til hotellet var klokken allerede ved, at være mange og vi bevægede os derfor ud for, at finde noget aftensmad. Resten af aften blev brugt på, at drikke lidt øl og besøge lidt forskellige pubs. Vi var dog alle rimelig trætte efter rejsen og besluttede os derfor for, at gå tidlig i seng.

Næste dag var det blevet tid til fodbold. Kampen startede dog først om aften, så derfor blev morgnen brugt på, at se London. Vi tog med metroen rundt og fik set det meste af det man skal se, når man er turist i London.

Om eftermiddagen stod den på opvarmning til kampen. Det gjorde vi på en pub, der lå tæt på stadium og som desuden havde besøg af en stor flok spaniere, der også var ved, at gøre sig klar til kamp. Sammen med dem tilbragte vi en masse hyggelige timer, hvor vi kommunikerede på gebrokkent engelsk.

 

Selve stemningen på stadium og op til kampen var meget bedre end selve kampen. Vi havde på forhånd købt billetter hjemmefra og mener vi gav ca. 300 kroner per person. Kampen bar dog præg af, at være en venskabskamp og der var derfor ikke den store tænding på. Kampen blev afgjort i starten af anden halvleg, hvor Frank Lampard gjorde det til 1-0, som også blev kampens resultat.

Resten af aften blev brugt på, at feste på at feste sammen med englænderne, først på pubs men senere diskotek eftersom, at pubberne lukker tidligt. Vi var derfor alle godt beruset, da vi omkring 3-4 tiden bevægede os tilbage til hotellet.

Søndag morgen blev primært brugt i hotelsengen, hvor vi som vores brandert ud. Omkring frokost besluttede vi os dog for, at vi hellere måtte bevæge os lidt ud nu vi var i London. Resten af dagen blev derfor brugt på, at shoppe lidt, inden vi sent om eftermiddagen tog hjemad.

Alt i alt en rigtig hyggelig tur, hvor man måske bare kunne have ønsket sig en lidt bedre kamp. Desværre var det den eneste kamp vi kunne få til, at passe ind i vores alles kalendere.

/Kristoffer Skovlund

[afp id=”73″]

Vil du også gerne dele din historie med andre, og blive gæsteblogger på londonklubber.dk, så kontakt admin@londonklubber.dk

[afp id=”73″]