Tottenham Hotspur FC New Stadium

Kilde: http://www.tottenhamhotspur.com/
Kilde: http://www.tottenhamhotspur.com/
Kilde: http://www.tottenhamhotspur.com/

 

Fakta | Kapacitet: 61.000 sæder | Planlagt åbning: 2018 | 

Beskrivelse af Tottenham New Stadium

Tottenham Hotspur er i øjeblikket langt i planlægningen af og er så småt i gang med at bygge et nyt stadion på pladsen ved siden af ​​deres nuværende stadion, White Hart Lane.

I årevis havde klubben været på udkig efter måder at øge sin omsætning på med enten renovering af White Hart Lane, bygge et helt nyt stadion, eller flytte til et helt andet allerede eksisterende stadion, som på forskellige tidspunkter var enten det nye Wembley Stadium eller Londons Olympiske Stadion, som West Ham altså overtager.

Men efter at have tabt muligheden for Det Olympiske Stadion, så er klubben i gang med byggeriet, hvor planerne første gang blev præsenteret i 2008, og er ofte omtalt som Northumberland Development Project.

Læs vores Tottenham billetguide her.

Disse planer omfatter opførelsen af ​​et nyt stadion med en kapacitet på 61.000 pladser, der skal bygges ved siden af ​​White Hart Lane. Projektet skal endvidere tilbyde en masse til Tottenham området, hvor stadionet også skal virke som hotel, Spurs museum, tilbyde ekstrem sport med bl.a. verdens største indendørs klatrevæg, så stadionet kommer til at tjene som et anker omkring mange andre mindre projekter. Ud over disse, så kommer stadionprojektet til at omfatte et centralt torv ved siden af ​​stadion, nye shopping muligheder, nye boliger, og renovering af eksisterende historiske bygninger.

Stadionet vil blive skål-formet, med flydende linjer svarende til Emirates stadion, og en enkelt-lags hjemme ståtribune bag målet med en kapacitet på 17.000 pladser – hvilket nok kan sammenlignes med den gule mur i Dortmund.

Klubben har allerede fået byggetilladelsen og har sikret mest af støtten til projektet, for hvilke et sponsornavn vil være en væsentlig del af støtten. Imidlertid er klubben løbet ind i en perlerække af juridiske problemer, mest af alt om modvilje fra en lokal grundejer omkring købsordren.

 


 

Spurs sigter mod at kunne være færdige med projektet allerede til starten af ​​2018-19 sæsonen. Tottenham kommer altså i i 2017-18 til at spille på et midlertidigt stadion, mens byggeriet er i gang.

I 2015 annoncerede klubben en aftale med NFL  om, at der vil blive spillet to NFL kampe om året på det nye stadion. For denne særlige event vil justeringer blive foretaget, herunder en syntetiskbane under den regelmæssige græsplæne og større omklædningsrum.

 

[gdl_gallery title=”tottenham-new-stadion” width=”175″ height=”175″ galid=”1″ ]

 

Sjove facts:

  • Det bliver større end Emirates Stadium (60.432 tilskuere), så det 61.000 store store stadion bliver altså 0,9398993910510988% større.
  • SKY WALK: En ny turistattraktion I Nordlondon kan man ny komme på Sky Walk. Det vil sige, at man som besøgende kan tage trapperne op på taget (40 meter højt) og gå rundt ved kanten og få et unikt view ud over Nordlondon . Ideen er kommet fra Sydney Habour Bridge og bliver det første fodboldstadion som kan tilbyde denne mulighed.
  • Udebaneafsnittet på stadionet bliver til 3000 fans og placeret i den nordøstlige hjørne af stadionet.
  • Over 75% af materialerne fra White Hart Lane vil blive genbrugt.
  • Man regner med at stadionet fremover vil give job til 3500 mennesker og derved give den lokale økonomi £166 millioner om året.