Premier League 2022/23: Hvornår starter sæsonen? Hvad er de vigtigste datoer? Hvornår er VM?

Premier League 2022-23

Hvornår begynder Premier League-sæsonen? Hvornår bliver kampprogrammet for Premier League 2022/23 offentliggjort? Hvornår åbner transfervinduet? Hvordan påvirker vinter-VM i Qatar 2022/23-kalenderen? Og hvad er de vigtigste datoer i EFL – Championship og lavere? Find ud af det i vores guide over de vigtigste begivenheder i Engelsk fodbold.

Nu hvor 2021/22-sæsonen er slut, så vender tankerne sig uundgåeligt til 2022/23-sæsonen. Her er alt, hvad du behøver at vide, når vi bygger op til endnu en actionfyldt sæson…


Hvornår begynder Premier League-sæsonen 2022/23?

Premier League-sæsonen begynder i weekenden den 6./7. august. Dette er en uge tidligere end 2021/22-sæsonen startede, og det betyder, at klubberne får en 11-ugers sommerpause.

Denne sæson bliver helt speciel, da Premier League holder en pause midt i sæsonen for første gang, da man første gang nogensinde skal  afholde et vinter-VM.

Som følge heraf vil kamprunde 16 være den sidste, der spilles – i weekenden den 12./13. november – før spillerene skal med deres respektive lande til VM-turneringen i Qatar.

Premier League genoptages derefter anden juledag på Boxing Day efter afslutningen af ​​VM, hvor finalen spilles den 18. december.

Premier League slutter den 28. maj, hvor alle kampene spilles på samme tid, som det er standard på finale-dagen.

Hvornår offentliggøres Premier League kampprogrammet for 22/23?

Premier League kampprogrammet for sæsonen 2022/2023 bliver offentliggjort kl. 10 – torsdag den 16. juni.

Allerede her kan man begynde at planlægge sin næste fodboldrejse til London i grove træk. Bemærk, at kampene forsat ikke er 100% fastlagte, da de stadig flyttes i forhold til TV-kampe. Det er typisk omkring 6 uger før og for en måned af gangen. Dog har SKY-Sports stadig det privilegium at de kan flytte kampene med kort frist, hvis kampen karambolerer med anden kamp. Premier League bliver med endnu en Londonklub, da Fulham sikrede sig en øjeblikkelig tilbagevenden efter blot én sæson i Championship.

Hvad er nyt for sæsonen 2022/23?

Bortset fra et vinter-VM, der tvinger de europæiske ligaer til at stoppe midt i sæsonen, er den største ændring, der lige nu er. Ellers bliver reglen om ​​fem udskiftninger indført permanent i Premier League.

Reglen blev indført, da ligaen vendte tilbage fra den Covid-håndhævede pause i 2019/20-sæsonen, men managerne var igen begrænset til kun tre udskiftere i sidste sæson, efter at klubberne stemte for at vende tilbage til status quo.

Premier League-holdene stemte dog for at bringe fem udskiftere tilbage på permanent basis i marts, hvor reglen træder i kraft fra starten af ​​den nye sæson.

Hvornår åbner transfervinduet?

Premier League-klubber vil officielt kunne registrere nye spillere fra fredag ​​den 10. juni.

Transfervinduet forbliver åbent i knap 12 uger, før det lukker torsdag den 1. september. Et godt sted at følge Transfer vinduet i England er hos Sky-Sports Transfer Centre.


Ny sæson, nye fodboldtrøjer!

Selvom fodboldsæsonen lige er slut, så er det starten på en ny sæson. Det er sæsonen for kommer offentliggørelsen  af ​​et væld af nye trøjer, som alle kommer her på Londonklubber.dk

Hvad med EFL – The Championship og lavere?

EFLs 2022/23-sæson vil også starte en uge tidligere end normalt, med de første kampe i weekenden den 30./31. juli.

The Championship  holder pause i weekenden den 12./13. november til VM-gruppespillet, inden det genoptages i weekenden den 10./11. december. League One og League Two fortsætter som normalt gennem hele turneringen.

Den sidste dag i EFLs ordinære sæson bliver i weekenden den 6./7. maj, hvor Playoff-finalerne finder sted mellem den 27. og 29. maj.

Carabao Cup begynder i ugen, der begynder med den 8. august, og Papa John’s Trophy begynder i ugen, der begynder med den 29. august.

Carabao Cup-finalen finder sted søndag den 26. februar, og Papa John’s Trophy-finalen finder sted søndag den 19. marts, hvor begge kampe finder sted på Wembley.

Vigtige europæiske og internationale datoer

Champions League-gruppespillet begynder den 6./7. september – en uge tidligere end i sæsonen 2021/22. Gruppekampe vil blive spillet på back-to-back-uger i stedet for i to og tre ugers intervaller, for at sikre, at de bliver gennemført før VM.

Knockout-runderne begynder den 14./15. februar, mens finalen finder sted den 10. juni i Istanbul.

Gruppespillet i Europa League og Europa Conference League begynder den 8. september og afsluttes den 3. november, mens knockout-runderne begynder den 16. februar.

Europa League-finalen bliver den 31. maj i Budapest, mens Europa Conference League-finalen bliver den 7. juni i Prag.

VM er en af ​​de vigtigste begivenheder i fodboldkalenderen i den kommende sæson. Turneringen finder sted i Qatar og begynder den 21. november – godt en uge efter, at Premier League holder pause. VM-finalen er planlagt til den 18. december.

Vinter-VM har nødvendiggjort, at man har rystet fodboldkalenderen godt og grundigt for at få det hele til at passe. Landskampspausen i september bliver flyttet fra begyndelsen til slutningen af ​​måneden, mens der ikke er nogen landskampe i oktober.