Rivaliseringen mellem Londonklubberne

London har mange klubber, som alle ligger inden for en radius af 50 km. De har spillet mange gange mod hinanden i deres historie. Fans fra de forskellige klubber møder hinanden hver eneste dag i deres daglige liv, så det

Arsenal toiletruller

Rivaliseringen mellem Londonklubberne

London har mange klubber, som alle ligger inden for en radius af 50 km. Det betyder også at der naturligvis er mange Londer derbies, hvor klubberne fra London spiller mod hinanden. Mange af klubberne har naturligvis spillet mange gange mod hinanden i deres historie. Fans fra de forskellige klubber møder hinanden hver eneste dag i deres daglige liv og kan enes. Det gælder dog ikke når deres klubber støder på hinanden, så gælder det om at få håneretten. Det er også grunden til, at Londons derbies er noget ganske særligt.

Der er INGEN grund til at frygte hooliganisme i forbindelse med kampene i London.

De alvorlige hooligans problemer, som engelsk fodbold led af i 80-90’erne påvirker stadig engelsk fodbold i dag i form af meget strenge regler på stadionet. Det betyder også at du med 99,9% sikkerhed ikke kommer i kontakt med eventuelle hooligans til fodboldkampene i London. Før, under og efter kampene bliver fansene mandsopdækket af politiet. Problemerne med hooliganisme er løst vha. CCTV og stigende billetpriser. Rivaliseringerne handler mere om at synge smedesange mod den rivaliserende klub og lave uskyldigt merchandise som toiletpapir med klubbernes logoer og sjove T-shirt tryk. Du kan høre klubbernes fans sange/chants her og forbered dig til at synge med til din næste kamp i London.

 

Hooliganisme i England nåede sit højdepunkt i firserne. Londonklubbernes firms:

Arsenal – Tottenham

Den mest intense rivalisering blandt Londonklubberne er den mellem Arsenal og Tottenham. Det skyldes to årsager: De er begge klubber fra det nordlige London, og der er kun 6 km fra White Hart Lane til Emirates Stadium. Desuden har duellen mellem Arsenal og Spurs været kampen om kronen af London i årtier. Denne ”magtkamp” mellem fodboldklubberne i London har ændret sig efter Abramowitschs beslutning om, at give nogle af sine millioner til Chelsea, men rivaliseringen mellem Gunners og Spurs er stadig intens og skal klart opleves. Arsenal har ikke har haft den store rolle inden for hooligan miljøet i London. The Herd var Arsenals hooligans, som ikke har været specielt aktive det seneste årti. Spurs har derimod haft et af de største firms i London – The Yid Army. The Yid er et slang for jøde. Tottenham var engang det største jødiske kvarter i London.

Læs mere om Arsenal billetter og Tottenham billetter

Millwall – West Ham

En anden stor rivalisering er den mellem Millwall og West Ham. Begge klubber har deres rødder i Londons dokker, begge blev grundlagt af havnearbejdere, begge klubber er afhængige af en arbejderklasse fanskare, har begge klubber haft berygtede hooligans firms i fortiden. Rivaliseringen er afkølet en lille smule i de seneste år, som det var sjældent, at disse to klubber mødtes på banen. Stadig rivalisering blev portrætteret i filmen “Green Street Hooligans“, som blev udgivet i 2005.

Læs mere om Millwall billetter og West Ham billetter

 

På grund af Chelsea ejer, Abramowitsch, er Chelsea ikke alt for populær med nogen af de andre klubbers fans. Arsenal fans er ikke alt for glade for, at have en anden konkurrent til kronen af London. Chelsea er dog hadet mest af QPR og West Ham fans. Sidstnævnte nyder at synge “From Stamford Bridge to Upton Park, hold the blue flag up your R*s”, hver gang de spiller mod Chelsea.

Læs mere om Chelsea billetter

Charlton – Crystal Palace

Den seneste tilføjelse til Londons fodboldrivalisering er den mellem Charlton og Crystal Palace. Denne går tilbage til sidste kampdag i 2004/05 Premier League-sæsonen. Crystal Palace skulle spille på The Valley og havde desperat behov for en sejr for at undgå nedrykning. Selv om de var oppe 2:1 i temmelig lang tid, fik Palace ikke får de tre point, da Charlton udlignede i den 82. minut. Charltons fans “fejrede” nemlig Palaces nedrykning. Den hændelse gjorde at Simon Jordan (formand for Crystal Palace) udtalte sig om Charlton fans som “idioter”, som ikke bidrager til at forbedre forholdet mellem klubberne.

Læs mere om Charlton billetter

Nogle af London klubberne har ikke nogen bemærkelsesværdige rivalisering. Som en familie klub har Brentford ikke lyst til at dyrke nogen form for rivalisering.