Tottenham i Europa Conference League – Hvad er det?

Europa Conference League

Europa Conference League er en ny europæisk turnering for klubber, som slutter uden for Europa League pladserne i ligaen. Det er et nyt påfund, som gerne skulle drysse nogle penge ned gennem systemet til de mindre klubber i Europa. Det er dog ikke en speciel attraktiv turnering for Premier League klubberne, da modstanderne ikke hedder Real Madrid eller Juventus, men nærmere Honka, Mons Calpe, Paide Linnameeskond og FC Petrocub Hincesti. Derfor bruger Spurs nok turneringen som en talentudviklingsturnering frem til kvart/semi finalerne.

Hvor når spilles kampene i Conference League

Tottenham træder ind i turneringen i Playoff-runden til gruppespillet. Kampene spilles om torsdagen som Europa League.

  • Torsdag d. 19. August: Playoff-kampe 1.kamp
  • Torsdag d. 26. August: Playoff-kampe 2.kamp
  • Fredag d. 27. August: Lodtrækning til gruppespillet
  • Gruppespil: 16.. & 30. September, 21. Oktober, 4. & 25. November, 9. December (Torsdage)
  • Finale: d. 25. Maj 2022

Turneringsstruktur i Conference League

Klubberne bliver delt i 8 puljer, som spiller mod hinanden både ude og hjemme. De 8 puljevindere går direkte videre til 16-delskampene. Nr. 2 i puljerne skal spille mod nr. 3 i Europa League puljerne i en knockout runde i februar.

Når først alle vinderne er fundet, så spilles der 16-dels kampe over to kampe. Herefter 2 kampe i kvartfinaler, semifinaler og til sidst finalen d. 25. Maj 2022 på Arena Kombëtare i Tirana, Albanien.

Vinderen får udover pokalen og en lille pose penge, så æren af at gå direkte i Europa League, såfremt man ikke har kvalificeret sig til Champions League.

Europa Conference League