Crystal Palace

Crystal Palace billetter

Fakta om Crystal Palace

Kælenavn: Eagles, Palace eller Glaziers
Grundlagt: 1905
Manager: Dougie Freedman
Stadion: Selhust Park – 26,309
Mesterskaber: 0
Kampprogram 12/13: Her
Billetter: Læs i teksten under overskriften “Billetter”
Kontakt: Tlf. Billetkontor: (+44) 0871 2000 071
Hjemmeside: http://www.cpfc.co.uk

Crystal Palaces historie

The Eagles blev stiftet af arbejderne på The Crystal Palace, som oprindelig var en bygning i Hyde Park men blev flyttet syd for Themsen i 1905. Crystal Palace har siden 1924 haft hjemmebane på Selhurst Park (26,309). Klubben har altid pendlet mellem Premier League og League 1. Crystal Palace har tre kælenavne: Eagles, Palace eller Glaziers.

En af de største bedrifter for The Eagles var at nå FA-cup finalen i 1990, som de dog tabte til Manchester United i forlænget spilletid.

Crystal Palaces tid har været præget af mange turbulente perioder, hvor klubben flere gange har været under administration. Senest var i 2010, hvor bestyrelsesformanden, Simon Jordan, skyldte £20 mio. The Football Leagues besluttede at The Eagles blev fratrukket 10points, hvorfor de blev nødt til at sælge de 2 profiler Vitor Moses (først Wigan og nu Chelsea red. 2012) og José Fonte (nu Southampton). Overlevelsen i The Championship blev først sikret på sidstedagen i en mindeværdig kamp med 2-2  mod Sheffield Wednesday. I løbet af 2010 sluttede nogle rige fans sig sammen med Steve Parish i front. De fik forhandlet et køb af klubben igennem og fik lov til forsat at bruge Selhurst Park.

Billetter

Det er forholdsvis let at få billetter til Selhurst Park, så længe at det ikke er en “storkamp”. På Crystal Palaces hjemmeside kan du tjekke om billetterne er i åbent salg (general sale.) Du skal registrere dig på hjemmesiden. Her kan du også blive medlem. Det koster ca. £25, men så har du altid mulighed for at købe billetter. Billetprisen for voksne er £20-35 afhængigt af modstanderen.

Du kan også satse på, at der ikke er udsolgt, og tage ud til stadionet senest 1 time før start og købe billet. Du kan se Crystal Palaces fulde kampprogram her.

Før og efter kamp

En engelsk fodboldkamp starter altid et par timer før kampstart. Her mødes man på en pub nær stadionet.

Profiler i Crystal Palace

Paddy McCarthy, Darren Ambrose, Sean Scannell, Wilfried Zaha, Julián Speroni og Anthony Gardner

Legender i Crystal Palace

Nigel Martyn, Kenny Sansom, Chris Coleman, Jim Cannon,  Paul Hinshelwood, John Salako, Andy Gray, Attilio Lombardo og Ian Wright

Danskere i Crystal Palace

Per Bartram (Sæsonen 1969-70) og Børge Thorup (Sæsonen 1969-70)

Rivaler

Crystal Palace har mange rivaler. De største og vigtigste kampe er mod Brighton & Hove Albion, Charlton og Millwall. I følge Palaces fansene er den største rival Brighton.

Selvom der er ca. 60km til Brighton, så er de ærkerivaler. Rivaliseringen stammer fra 1974, da Crystal Palace rykkede ned i League 1. Klimakset var i 1976 i FA-cuppen. Klubberne spillede begge kampe uafgjort og skulle så spille afgørende kamp på Stamford Bridge. Kampen endte 1-0 til Crystal Palace, men ikke uden dramatik. Brighton scorede på et straffespark, men dommeren annullerede målet, da en Palace-spiller var i feltet før tid. Straffesparket skulle sparkes om, og desværre for Brighton blev det brændt. Palace fansene jublede efter kampen og det fik Brighton manager, Alan Mullery, til efterfølgende at svine Palaces fans og klub til. De to klubber mødte dog ikke hinanden i perioden 1988-2002, og det har sat en dæmper for rivaliseringen. Først kamp derefter vandt CP med 5-0 på hattrick af Andrew Johnson.

Millwall, som kun ligger 6km fra Palace, er den næststørste rival. Rivaliseringen startede i 1950erne, og udover at være lokalrivaler, så har mange spillere skiftet mellem de to klubber, hvilket har skabt en del splid mellem de to klubber.

Transport til stadion

Selhurst Park ligger i ca. 10-15 minutters gåafstand fra togstationerne Selhurst og Thornton Heath. Der går tog til disse stationerne fra London Victoria. Det tager ca. 25 minutter med tog fra Victoria til Selhurst/Thornton Heath. Der er skiltet vej til stadionet, når du kommer ud af stationen. Det letteste er bare at “følge flokken”.

OBS: Bemærk at togstationen “Crystal Palace” ikke er i nærheden af Selhurst Park. Den er et helt andet sted!

[google-map-v3 width=”350″ height=”350″ zoom=”15″ maptype=”hybrid” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”51°23′54″N 0°5′8″W{}1-default.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]