AFC Wimbledon

Kingsmeadow

[tab]

[tab_item title=”Fakta om”]

Fakta om AFC Wimbledon – League 1

 • Kælenavn: “The Dons” og “The Wombles”
 • Grundlagt: 30. maj 2002
 • Manager:  Neal Ardley
 • Stadion: Kingsmeadow – 4850 (Cherry Red Records Stadium – Sponsornavn)
 • Mesterskaber: 0
 • Kampprogram: Her
 • Billetter: Læs under afsnittet “Wimbledon billetter”
 • Fanbutik: Butik ved “Paul Strank Stand”
 • Træningsanlæg: King’s College Sports Ground
 • Kontakt:
  Tlf. Billetkontor: +44 020 7231 9999
  Hjemmeside: http://www.afcwimbledon.co.uk/

Transport til stadion

Det er en god lang tur på ca. 1 time ud til AFC Wimbledons stadion. Den bedste måde at komme til stadionet på er ved at tage toget. Du skal tage toget ud til “Norbiton Station,” som  er ca. 7-800 meter fra stadionet.

Først skal du ud til Waterloo Station (underground station.) Herfra skal du over til Waterloo London (togstationen/train station.)  Fra Waterloo London togstation skal du med “South West Trains” til Norbiton – ca. 7 stop fra Waterloo. Herfra skal du gå ca. 800 meter ned gennem et villakvarter. Følg skiltene eller spørg om vej til Kingsmeadow.

[/tab_item]

[tab_item title=”AFC Wimbledon billetter”]

AFC Wimbledon billetter

Stort set alle fodboldfans i verden kendte Wimbledon FC, som lå syd for Themsen. Wimbledon FC blev i 80’erne og 90’erne kendt som “The Crazy Gang,” hvor spillere som Vinnie Jones og Dennis Wise spillede den hårde og kontante fodboldstil. Wimbledon FC blev i 2003 overtaget af en række investorer, som flyttede klubben 100km uden for London til Milton Keynes. Det var ikke specielt populært blandt fansene. Derfor oprettede fansene AFC Wimbledom, som i dag spiller på Kingsmeadow i Wimbledon med plads til 4850 tilskuere. Klubben spiller i League 2

På trods af den beskedne tilskuerekapacitet, så er der normalt ikke udsolgt til ligakampene. Wimbledon billetterne bliver sat til salg 3 uger før kampstart og til cup-kampe er det fra dag til dag.

Billetpriser: Wimbledon billetter koster £16-£25 for voksne afhængigt af placeringen på stadionet.

Køb billetterne her: http://wimbledonheritage.co.uk/shop/tickets/?flt=1

Kontakt:

Hjemmeside: http://www.afcwimbledon.co.uk/

[/tab_item]

[tab_item title=”Klubbens historie”]

AFC Wimbledons historie

AFC Wimbledon er en engelsk fodboldklub fra Wimbledon i det sydlige London, der spiller i Football League 2. Klubben spiller hjemmekampe på The Fans’ Stadium – Kingsmeadow, indtil de kan finde et nyt passende og mere permanent hjem i Wimbledon eller indenfor området Merton, hvori hvilken offentlig konstituering Wimbledon er beliggende i. Der er et nyt stadionprojekt i gang – læs mere her.

De nye Dons ‘åbningskampen i den 6. bedste liga tiltrak 2.449 fans til Sandhurst Town Bottom Meadow stadion, hvor tribunerne blev improviseret af høballer. Klubben endte på en tredje plads i første sæson. I anden sæson vandt AFC Wimbledon the double –  ligaen og cuppen i 2004. Den næste sæson vandt de Ryman League First Division Syd, og derfra tog det tre år at rykke op fra Ryman League Premier Division.

Under vejledning af den erfarne Terry Brown, vandt The Dons Conference South titlen i 2008, mens Conferencen National blev en lidt hårdere nød at knække. Efter at være endt på 8. pladsen i deres debut sæson, så sikrede AFC Wimbledon sig en andenplads i 2011, og kaptajn Kedwell demonstrerede nerver af stål i play-off finalen i Manchester, da han fik sendt bolden i kassen med det afgørende mål.

Fremkomsten af AFC Wimbledon har bragt uundgåelige sammenligninger med deres berømte forgængere ‘oprykningen fra den Southern League til den gamle First Division i 1970’erne og 80’erne. Succesen  kulminerede med en sejr over Liverpool i 1988 FA Cup-finalen, hvilket fik BBC kommentator John Motson til at levere den udødelige linje, “The Crazy Gang har slået Culture Club.”

De dage lever i fortiden, men den kollektive ånd lever videre i det store mængde fans, der giver deres tid til at køre den nuværende klub. Efter 11 års ubrudt succes, er fans begyndt at komme til syne igen i gadebilledet, selvom det er vanskeligt  konkurrere i League Two, da klubben har en af de mindste spiller-budgetter i divisionen.

[/tab_item]

[tab_item title=”Hoteller”]

Anbefalinger til hoteller i London

Der er ufattelig mange hoteller i London, og det kan være en jungle og et sats at vælge et hotel i den engelske hovedstad. Man skal regne med at de fleste værelser er små og dyre i forhold til danske standarder. Det er dog muligt, at finde et hotel i den prisklasse og beliggenhed, som passer til dig. Det behøver slet ikke at være så dyrt! Det vi finder vigtigt i London er prisen og beliggenheden. De fleste af vores hotel-anbefalinger ligger centralt i London, så man kan gå til de fede centrale seværdigheder, spisesteder og shoppingsteder, samt at der ligger en undergroundstation tæt på, så man nemt kan komme til stadionet. Du kan læse om nogle af de steder, som vi anbefaler i London:

Læs om hotellerne her:

The Strand Continental (∗)

2* hotel – The Strand Continetal – Hotellet er det billige alternativ til vandrehjemspriser og så ligger det perfekt på “The Strand” nær Themsen og gå afstand til alt det fede i midten af centrum – såsom Covent Garden, Leicester Square, Trafalger Square osv. Det her hotel skal du booke, hvis du “bare” skal have et ok sted at sove og ikke forventer den vidt høje standard. Der er endda gratis morgenmad og værelserne er rene. Kan klart anbefales til drengeturen! Det er afprøvet! Laveste pris pr. nat

[gdl_gallery title=”strand-continental” width=”150″ height=”150″ galid=”1″ ]

[afp id=”100″]

The Strand Palace (∗∗∗)

3* hotel – The Strand Palace – Hotellet er et lækkert hotel nær Themsen og så ligger det perfekt på “The Strand” nær Themsen og gå afstand til alt det fede i midten af centrum – såsom Covent Garden, Leicester Square, Trafalger Square osv. Dette hotel har 4+ i brugeranmeldelser på hotels.com. Laveste pris/nat

[gdl_gallery title=”strand-palace” width=”150″ height=”150″ galid=”1″ ]

[afp id=”98″]

The Days Inn – Paddington (∗∗∗)

3* Hotel – Days Inn Paddington – Hotellet ligger i det populære Paddington, tæt ved Paddington Station, Hyde Park og Oxford Street. I dette område ligger mange fine turistklasse hoteller, som alle ligner hinanden. Værelserne er fine på dette hotel, hvor der også er tv og så er det incl. stor morgenmads buffet.  Der er gratis WIFI i fællesarealerne. Laveste pris på Dobbeltværelse pr. nat.

[gdl_gallery title=”days-inn” width=”150″ height=”150″ galid=”1″ ]

[afp id=”101″]

Norfolk Plaza (∗∗∗)

3* Hotel – Norfolk Plaza – Dette hotel ligger i en fredet bygning, beliggende i Paddington, hvor der både er travlt, men også rolige og små oaser af grønt. Receptionen, baren og loungen har en behagelig og afslappet atmosfære. Hotellet tilbyder på satellit-tv og wifi. Paddington er en perfekt base, hvor du har hurtig adgang til alle områder af London. I området er også Paddington Station, hvor både tog og tuben afgår fra. Der er morgenmad med i prisen. Laveste pris pr- nat

[gdl_gallery title=”norfolk” width=”150″ height=”150″ galid=”1″ ]

[afp id=”99″]

Melia White House (∗∗∗∗)

4* hotel – Melia White House Hotel – Dette 4 stjernet hotel ligger centralt og tæt på Undergroundstationen “Euston Square.” Det er for dig, som gerne vil sove et godt sted i lækre omgivelser, venligt personale og inkl. wifi. Hotellet har fået 4,3 ud af 5 af brugerne. Laveste pris/nat:

[gdl_gallery title=”melia” width=”150″ height=”150″ galid=”1″ ]

[afp id=”102″]

[/tab_item]

[tab_item title=”Pubs”]

Før og efter kamp

Efter at favoritpubben “The Prince of Wales” er lukkert, er der desværre ikke mange muligheder for at få slukket sin tørst inden kampen, medmindre du kommer fra Kingston Upon Thames high street. Ellers er der faktisk to klubejet barer ved “Paul Strank Stand” – langsiden – også kendt under “The Back Bar” og “The Middle Bar.”

En engelsk fodboldkamp starter altid et par timer før kampstart. Her mødes man på en pub nær stadionet.

[/tab_item]

[/tab]