Charlton Athletic

Fakta om Charlton Athletic

Kælenavn: The Addicks
Grundlagt: 1905
Manager: Chris Powell
Stadion: The Valley – 27,111
Mesterskaber: 0
Kampprogram 12/13: Her
Billetter: Læs under afsnittet “Charlton billetter
Kontakt:
Adresse: Floyd Road, Charlton, SE7 8BL
Tlf billetkontor: (+44) 0871 226 1905
Hjemmeside: http://www.cafc.co.uk

Charltons historie

Holdet med de røde trøjer fra Charlton Athletic blev stiftet i 1905. Klubben fra det sydlige London har de seneste årtier været et såkaldt elevatorhold, som i øjeblikket spiller i den engelske Championship. Klubben blev grundlagt af en masse ungdomshold, som ville slå sig sammen under samme navn. Klubben har spillet på “The Valley” siden 1919. Stadionet har plads til  27.111 tilskuere og hører til i bydelen Charlton. Charlton Athletic har kælenavnet “The Addicks.” Kælenavnet rygtes at stamme fra, når det gamle Charlton hold skulle have Fish&chips med modstanderen efter kampen, så sagde Charlton spillerne med deres cockney accent “addick” i stedet for “haddock” (En kuller på dansk)…

I 1985 kom klubben i finansielle problemer, og måtte flytte fra hjemmebanen, The Valley. De efterfølgende 7 år blev tilbragt på rivalernes hjemmebaner, Selhurst Park (Crystal Palace) samt Upton Park (West Ham). Klubben befandt sig på daværende tidspunkt i den 2. bedste engelske række. I dag spiller holdet igen på The Valley.

Charlton har haft 4 succesfulde perioder: 1936–1957, 1986–1990, 1998–1999 and 2000–2007. I 2000-2007 var Charlton en fast del af Premier League. Klubbens daværende manager, Alan Curbishley, havde en fantastisk evne til at få det bedste ud af sit magre spillermateriale. Det var også Curbishley som hentede Claus Jensen til klubben. Curbishley søgte nye udfordringer i 2005, og i 2007 rykkede klubben ud af Premier League. Siden har klubben været elevatorhold mellem The Championship og League 1.

Selvom klubben ligger i den anden bedste række i England, så har klubben altid haft nogle yderst dedikerede fans. Klubbens hjemmekampe overværes af ca. 20.000 tilskuere. De mest aktive og syngende fans står på “The Covered End” tribunen.

Billetter

Der er sjældent udsolgt på The Valley, så det er ret nemt at få billetter. Billetterne kan købes på billetkontoret ved stadionet, på Charltons hjemmeside eller ved at ringe til billetkontoret på: 0871 226 1905. Hvis du køber gennem hjemmesiden skal du oprette et red membership – som er gratis.  Det kan dog anbefales at bestille i forvejen, hvis man ikke vil stå i kø. Billetterne koster fra £18 til £25, men der kører ofte tilbud på Charltons hjemmeside. Du kan se Charltons fulde kampprogram her.

Det er også muligt, at købe billetterne gennem en 3.mand enten online eller hos en af de mange standere på Leicester Square. Billetpriserne skal forventes højere end gennem Charlton!

Før og efter kamp

Der ligger en masse pubs i området omkring stadionet og de fleste er naturligvis kun for Charlton fans. En hyggelig pub med masser af gang i den på kampdage er “Horse & Groom,” som ligger 6-700meter fra The Valley.

Nuværende profiler

Ricardo Fuller, Wright-Phillps, Jackson, Hollands og Ben Hamer

Danske spillere

  • Allan Simonsen (1982 – 1983)
  • Claus Jensen (2000-2004)
  • Dennis Rommedahl (2004 – 2007)
  • Stephan Andersen (2004 – 2006)

Rivaler

Charltons lokalrivaler er Millwall. Rivaliseringen begyndte allerede, da Millwall flyttede syd for floden i 1910 til “The Den,” hvilket kun var 7 km fra Charlton.

Charltons anden rival er Crystal Palace. Rivaliserinegn startede i 1980erne, hvor Charlton blev sat under administration, og var nødsaget til at skifte The Valley ud med CP’s hjemmebane, Selhurst Park. Crystal Palaces fans var ovenpå og hånede Charltons fans for at være hjemløse. Charltons fans fik dog revanche kort tid efter, da de igen indtog The Valley og overhalede Palace i ligaen. I 2005 rykkede Palace ned på The Valley efter 2-2, og nu var det for alvor The Addicks som var ovenpå og mobbede nu Palace fansene. Efter den kamp og hån fra The Addicks kaldte CPs bestyrelsesformand, Simon Jordan, Charlton fansene for Moronic Imbeciles – altså mennesker med en IQ under 70

Transport til stadion

Den enkleste måde at komme til Charltons hjemmebane er, at tage togene fra Charing Cross eller London Bridge, hvis du kommer fra centrum. Du skal tage toget til togstationen “Charlton Railway Station.” Det tager ca. 5-10min at gå til stadionet herfra.

Den mere besværlige måde: North Greenwhich er den nærmeste undergrundsstation og er på Jubilee-linjen. Derefter bus 161, 472 eller 486 for at komme til The Valley.

[google-map-v3 width=”350″ height=”350″ zoom=”15″ maptype=”HYBRID” mapalign=”center” addresscontent=”Floyd Road, Charlton, SE7 8BL” showmarker=”true” animation=”BOUNCE” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” bubbleautopan=”false” showbike=”false” showtraffic=”true” showpanoramio=”false”]