Millwall

Fakta om Millwall FC

Kælenavn:The Lions”   
Grundlagt: 1885
Manager: Kenny Jackett
Stadion: The Den – 20,146
Mesterskaber: 0
Kampprogram 12/13: Her
Billetter: Læs under afsnittet “Millwall billetter
Kontakt:
Tlf. Billetkontor: +44 020 7231 9999
Hjemmeside: http://www.millwallfc.co.uk/

Millwalls historie

De blå fra det sydøstlige London var i 1980erne en af de mest berygtede og frygtede klubber i engelsk fodbold. Det var ikke pga. deres fodboldhold men grundet klubbens hooligans. Det er dog nedtonet lidt i dag, men fansene er stadig frygtet på udebane.

Millwall (Rovers) blev grundlagt i 1885 af arbejderne fra J.T. Mortons dåsefabrik i området Isle of Dogs i Londons East End. Millwall har siden 1910 spillet på The Den – dog to forskellige stadions af samme navn. Det nuværende The Den blev bygget i 1993 og kan rumme 20.146 tilskuere. Klubben har næsten altid pendlet mellem The Championship og League 1. I denne sæson spiller klubben i The Championship.      

Millwalls fans kaldte oprindeligt klubben “The Dockers,” men skiftede senere til “The Lions.” Løverne er også en del af Millwalls logo.  

Millwall Bushwackers, hooligans, er det man oftest associerer Millwall med. De startede allerede i 1960erne. De var på deres højeste i 1980erne. Hooligansene tilhørte den yderste politiske højre fløj. I 2002 spillede Millwall mod Brimingham i semifinalen i ligacuppen, og tabte 2-1. Det tog Millwall fansene ikke alt for pænt, og der opstod store uroligheder i gaderne ude foran The Den. Bushwackers sloges med politiet og kastede brosten, mursten og fyrværkeri efter politiet. 45 politibetjente blev skadet under det time lange angreb fra fansene. Omkring 900fans deltog i urolighederne, som blev betegnet, som en af de værste i London. 

Billetter

Der plejer normalt ikke at være udsolgt til normale ligakampe, dog kan der være udsolgt mod Leeds. Millwall har et åbent billetsalg(general sale) til de fleste kampe. Du kan bestille gennem Millwalls hjemmeside, købe billetter på stadionet eller via telefon +44 0870 403 3357. Du kan se Millwalls fulde kampprogram her.

Billetterne koster £26-30 for voksne afhæning af pacering og modstander.

Du skal registerer dig på hjemmesiden og herfra kan du så købe din billet

Før og efter kamp

En engelsk fodboldkamp starter altid et par timer før kampstart. Her mødes man på en pub nær stadionet. Der ligger en del pubs omkring The Den – Du skal bare være opmærksom på hooligans…   

Profiler i Millwall

Liam Trotter, Darius Henderson, Jay Simpson, Paul Robinson og Alan Dunne

Legender i Millwall

Tim Cahill, Hurlock, Possee, Hill, Keller, Weller, Rae, Harris, Sam Allardyce, Teddy Sheringham og Dennis Wise.

Danskere i Millwall

  • Jens Berthel Askou (Lejet fra Norwich)

Rivaler

Millwalls største rival er West Ham United. Det er et af de mest intense lokalopgør i England. De to klubber er for første gang i mange år i samme liga. De to klubber har spillet over 100 kampe mod hinanden gennem tiden. De to klubbers fans hader hinanden, og det har ofte udløst voldsomme episoder. Senest i 2009 på Upton Park. Efter kampen løb de to holds fans ind på banen og begyndte at sloges. Urolighederne fortsatte uden for stadionet, og mange blev kørt på hospitalet. I 2010 fik West Ham en bøde £115,000 og blev fundet skyldig i voldelige og provokerende opførsel af sine fans. Millwall blev frifundet. Tidligere West Ham manager Harry Redknapp har efter opgøret udtalt, at de to klubber aldrig skulle spille mod hinanden igen. Seneste episode var i sidste sæson, da West Ham rykkede ned fra Premier League. Holdet spillede på udebane mod Wigan. Da kampen var slut fløj et fly over stadionet med et banner efter sig med teksten: Avram Grant – Millwall Legend!  

Transport til stadion

Den bedste måde at komme til stadionet på er ved at tage toget. South Bermondsey Railway Station er 5-10 minutters gang fra stadionet.

Andre togstationer i nærheden er New Cross og New Cross Gate, som er ca. 20 minutters gang fra stadion.

Nærmeste undergrundsstationer er Surray Quays og New Cross Gate på East London Line. Fra begge stationer er der ca. 20 minutters gåtur til The Den. Et andet alternativ er Canada Water på Jubilee Line, ca. 25 minutters gåtur

[google-map-v3 width=”350″ height=”350″ zoom=”15″ maptype=”HYBRID” mapalign=”left” addmarkerlist=”The Den, Zampa Road, London, SE16{}1-default.png” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”true” showpanoramio=”false”]