Gæsteblog: Tottenham – Aston Villa

Tottenham Aston Villa

Lørdag d. 19. november 2011, London – storbyen vi danskere elsker at rejse til – var sat stævne. To venner iført henholdsvis en Spurs- og en Villa trøje, var turens altoverskyggende hovedmål, fodboldkampen mellem Tottenham og Aston Villa på White Hart Lane om mandagen. Turen var blevet aftalt med en pæn promille indenbords og et obligatorisk væddemål blev også indgået. Flybillet, overnatning samt fodboldbilletter skulle betales af taberen af kampen – ved pointdeling betalte man selv. Vinderen gav en omgang på den nærmeste pub.

Det med at få fodboldbilletter til kampen, er ikke sådan lige til. Da ingen af os er One Hotspurs kort medlem, kunne vi absolut ikke være sikre på at få billet til kampen. Der findes åbenbart forskellige medlemskaber af klubben – platinkort, guldkort, sølvkort osv. – som kan købes hvert år, og de har i prioriteret rækkefølge første ret til fodboldbilletterne. Er man ikke medlem, kommer man bagerst i køen. Sådan er det hos de fleste PL-klubber.
Derfor ringede vi til klubbens billetkontor (+44 207 998 1068), for at forhøre os om vores muligheder og fik datoen for, hvornår de resterende billetter til kampen blev frigivet til ikke-medlemmer. Det var ca. 8 uger før. Vi var heldige, for der var ikke mange pladser tilbage, men vi fik to billetter til North Stand, som stod i 60 £ (ca.555 kr.) stykket.
Da fodboldbilletterne var sikret, fandt vi samtidig nogle yderst billige flybilletter til 500 kr. pr. mand tur/retur med EasyJet og et hotel med 3 overnatninger til 1300 kr. for to på Ivy House Hotel. Fint lille hotel til prisen, som ligger rimelig centralt.
Alt i alt en samlet pris på ca. 3410 kr. for begge, som taberen altså skulle tage sig kærligt af.

Tottenham-Aston villa

Lørdag og søndag gik med pub, shop, sightseeing og mere pub, for at se de andre kampe fra Premier League. Vi prøvede at få billetter til Chelsea-Liverpool om søndagen, men det var helt umuligt. Selv på det sorte marked!

Efter en sen engelsk morgenmad med spejlæg, bacon og bønner, tog vi i god tid på matchday toget ud til White Hart Lane for at opleve stemningen. Der ligger en del pubber i området, men vi var blevet anbefalet The Bricklayers Arms, som ligger et minut fra togstationen White Hart Lane på High Road og to minutter fra stadion. Det var ikke et dårligt valg, selv ikke for en Villa fan – havde dog neutral trøje på. Allerede fra sidst på eftermiddagen, var der proppet med Spurs tilhængere og en fantastisk stemning med sang, højt humør og masser af pints.

Stadion var næsten fuldt, 35.818 for at være helt nøjagtig. Supporter eller ej, så må man bare overgive sig når engelske fans stemmer i. Folk sang, råbte og klappede. Jeg holdt lav profil, men fik gåsehud af stemningen og den indædte dedikation til spillet og deres klub, som de har. Min kammerat sang til gengæld med for fuld udblæsning.
Selve kampen var ikke super velspillet. Det skyldtes nok mest at mit hold Aston Villa ikke havde meget at skyde med. Tottenham var fuldstændig i kontrol og vandt fortjent 2-0 på to mål af Adebayor og dermed fik jeg lov til at betale ved kasse et.

Efter kampen røg vi på The Elbow Room også på High Road 5-10 min fra stadion anbefalet af lokale fans. Normalt lukker de kl. 23, men det havde de vist overset denne aften.

Skrevet af Janus

Vil du også gerne dele din historie med andre, og blive gæsteblogger på londonklubber.dk, så kontakt admin@londonklubber.dk