Læs om West Hams nye stadion!

Kilde: http://www.whufc.com/

 

[youtube height=”480″ width=”640″]https://www.youtube.com/watch?v=uvtjnFv14zg[/youtube]

West Ham meldte for 1½ år siden officielt ud, at man har fået aftalen i hus med London Legacy Development Corporation (LLDC) og Londons borgmester, Boris Johnson, om at overtage Det Olympiske Stadium og West Ham tager stadionet i brug i sæsonen 2016-17.

Stadionet er blevet forøget fra 54.000 til at have plads til 60.000 siddepladser, og vil regnes for et verdensklasse stadion med UEFA Kategori 4, hvilket betyder, at stadionet kan tiltrække store kampe i London.

Nyt west ham stadion tube map
Både Central og Jubilee linjerne går til Stratford

 

West Hams næstformand, Karren Brady, siger, at hun er meget tilfreds med, at West Ham endelig blevet godkendt til dem som skal bruge Det Olympiske Stadion i Stratford. En stor hyldest skal tilfalde vores partner David Sullivan og David Gold for deres lidenskabelige og ambitiøse arbejde ved at blive enig med LLDC og Boris Johnson. Hun fortsætter, at det har været meget vigtigt for os at komme til den rigtige aftale for stadionet til West Ham. Brady siger også, at nu vil vi arbejde for at rådføre sig med vores tilhængere om, hvordan man kan designe stadionet.

 

Designmæssigt, så er projektet rigtig godt i gang og snart klar. De famøse The John Lyall låger er blevet flyttet fra Boleyn Ground og har fundet plads på det nye stadion. Lågerne får plads i den nye West Ham Stadium Store. Den store fanbutik bliver en integreret den af Queen Elizabeth Olympic Park. 

Co-ejere David Sullivan og David Gold siger, det er fantastisk for alle i West Ham, at det er endelig klar med Det Olympiske Stadion efter alt det hårde arbejde i løbet af de seneste tre år. Siden vi kom til klubben i 2010, har vores vision været at udvikle og skubbe klubben fremad, så West Ham kan konkurrere på højeste niveau.

Det er ingen officielle oplysninger om forpligtelser og tilknyttede omkostninger for West Ham. Hvis man ser på andre artikler ex. BBC om olympisk arena, så skriver de, at det vil koste omkring £ 150 til 190mio at ombygge stadionet med det rigtige antal sæder og teleskopiske siddepladser over atletikbanen og til taget. BBC skriver, at omkostningerne vil West Ham vil være i omegnen af £ 15.000.000, mens den resternede del vil være som et lån på £ 40 mio af Londons borgmester, Boris Johnson, samt et lån fra LLDC på £ 10 mio. West Ham vil også betale £ 2 millioner i husleje hvert år i de næste 99 år, som kontrakten lyder.

Desuden vil London være en del af et eventuelt salg af West Ham, hvis vores partnere vælger at sælge klubben. London City vil også modtage en del af salget osv. under kampene, men ikke West Ham supportergrej som trøjer og lignende eller kampbilletterne.

Det vil uden tvivl føle sig meget tung og trist for mange West Ham fans, at forlade det nuværende stadion Boleyn Ground (Upton Park), hvor der har været mange dejlige minder.

Kilde: http://www.whufc.com/

Du kan læse mere her:

http://www.whufc.com/articles/20130329/olympic-stadium-plans-revealed_2236884_3125605 (Billeder)